De beste tweedehands auto kopen bij wijkopenautos.nl (2024)

Hoe koop je de beste tweedehands auto?

Het kopen van de beste tweedehands auto is een hele opgave. Bij wijkopenautos.nl hebben we voor je uitgezocht wat de meest betrouwbare en dus de beste occasion is, want je wil natuurlijk nog jaren doorrijden. We zetten de beste occasions voor je op een rijtje zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken.

De beste tweedehands auto kopen bij wijkopenautos.nl (1)

Het kopen van een tweedehands auto in plaats van een nieuw exemplaar heeft een hoop voordelen. Een auto schrijft in de eerste jaren tot wel 40% af. Een tweedehandsauto van een paar jaar oud scheelt je dus een hoop geld!

1. 7 tips voor de beste tweedehands auto

Het ligt niet altijd aan de auto of je de beste occasion hebt. Het ligt ook aan de manier waarop jij de koop aangaat. Met de tips van wijkopenautos.nl kies jij de beste occasion:

  • Oriënteer: Voor je op pad gaat om de beste occasion te kopen moet je voor jezelf duidelijk hebben waar je naar op zoek bent. Schrijf jouw eisen op en stel een budget samen. Bereken ook wat jij maandelijks aan kosten kwijt bent. De beste tweedehands auto past namelijk in jouw budget en kost niet teveel.
  • Geen haast: Neem de tijd bij het uitzoeken van een auto. Vraagt iemand teveel voor het model dat jij wil? Zoek dan door. Deze auto is niet de beste occasion voor jou!
  • Koop van een particulier: Een tweedehands auto is bij een particulier een stuk goedkoper dan de dealer. Een dealer wil graag geld verdienen en een particulier wil graag van zijn occasion af. Dat scheelt voor jou in prijs. Let wel op dat een particulier soms niet eerlijk is over gebreken, je geen garantie hebt en de verantwoordelijkheid van het controleren in jouw handen ligt.
  • Auto controleren: Het is jouw verantwoordelijkheid om de auto goed te inspecteren. Heb je hier weinig verstand van? Neem dan iemand mee die je kan helpen. Maak gebruik van onze handige checklist Tweedehands Auto Kopen en help jezelf aan de beste tweedehands auto.
  • Proefrit: Maak een uitgebreide proefrit. Een particulier geeft geen garantie, dus moet je de auto zelf goed onderzoeken.
  • Onderhandelen: Ga niet weg zonder te onderhandelen. Zeker bij een particulier kun je met onderhandelen geld besparen.
  • Laat je niet opjagen: Ook bij de koop van een auto moet je je niet laten opjagen door de verkoper. Sommige verkopers proberen je te intimideren, maar je bent nergens tot verplicht! Als je tijd nodig hebt om na te denken dan moet je deze gewoon nemen.

2. De beste kleine auto occasion

Een kleine auto of stadsauto heeft over het algemeen het minste last van afschrijving. Hij is waardevast en de reparatie kosten zijn lager dan bij veel grote exemplaren. Ook heb je bij een licht model minder kosten aan belastingen en verzekering.

De beste kleine auto occasion krijg je door goed onderzoek en het noteren van jouw eisen. wijkopenautos.nl zet een aantal stadsauto’s op een rij die een betrouwbare keuze zijn als je op zoek bent naar de beste occasion. Twee uit onze lijst ‘beste kleine auto occasion’ zijn ook nog twee van de beste tweedehands auto’s onder 5000 euro.

Hyundai i10

  • In de top 10 meest betrouwbare occasions van de Reliability Index van Warranty Direct.
  • De Hyundai i10 rijdt gemiddeld 1 op 20
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €4.650,-

De Hyundai i10 staat in het lijstje van de beste kleine auto occasion en hij is daarnaast ook onder de 5000 euro. Deze stadsauto is zeer wendbaar en heeft weinig reparaties nodig. Een betrouwbare occasion voor een eerlijke prijs!

Volkswagen Polo bluemotion

  • Aantrekkelijk vanwege het lage verbruik
  • De Volkswagen Polo bluemotion rijdt gemiddeld 1 op 24
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €8.250,-

De Volkswagen Polo bluemotion is een populaire auto en wordt als erg veilig bestempeld. Naast veiligheid valt ook het sportieve design op.

Peugeot 107

  • Kleine stadsauto met een laag verbruik
  • Peugeot 107 rijdt gemiddeld 1 op 23
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €3.950,-

De Peugeot 107 is een redelijk betrouwbare wagen in een basis uitvoering. Niet teveel poespas, dat is de Peugeot 107. Hou er wel rekening mee dat de koppeling gemiddeld na 100.000 tot 150.000 km aan vervanging toe is. Dit kun je mooi meenemen in je onderhandeling.

3. De beste stationwagon occasion

Als je op zoek bent naar een auto voor het hele gezin is een stationwagon een goede uitweg. Genoeg zitplaatsen voor het hele gezin en een hoop bagage ruimte.

Doe goed onderzoek en kijk wat er bij jou past! Wij hebben alvast 3 van de beste stationwagon occasions op een rijtje gezet:

Toyota Avensis

  • Een betrouwbare stationwagon, maar let wel op de versnellingsbak. Dit is de zwakke plek van de Toyota Avensis.
  • Toyota Avensis rijdt gemiddeld 1 op 15
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €13.250,-

De Toyota Avensis wordt vaak ingezet als taxi, dat is een van de redenen waarom deze auto in de lijst van beste stationwagon occasion staat. Ook na veel kilometers is het nog een goede keuze!

Volvo V60

  • Bekend om de veiligheid
  • Volvo V60 rijdt gemiddeld 1 op 15
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €17.950,-

Er hangt nog een aardig prijskaartje aan deze occasion, maar dan heb je wel een auto waar je nog jaren mee kan rijden. Volvo staat bekend als veilig en betrouwbaar merk, met veel ruimte voor het hele gezin.

Renault Mégane

  • Hoog zitcomfort, maar achterin zitten lange mensen minder prettig (genoeg beenruimte, laag dak)
  • Renault Mégane rijdt gemiddeld 1 op 16
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €8.650,-

De Renault Mégane is een betaalbare stationwagon geschikt voor het hele gezin. Het infotainment is erg modern en verder is de wagen vrij basic, maar dat maakt de wagen juist zo gebruiksvriendelijk.

Kies de beste stationwagon occasion als je een wagen nodig hebt met meer ruimte voor de boodschappen, het gezin en de hond!

4. De beste SUV occasion

De SUV wordt steeds populairder in Nederland en dat is niet zonder reden. Vroeger werd een SUV gezien als een grote benzineslurper. Tegenwoordig is hij erg geliefd door het grote overzicht en de hoge instap.

Wij hebben een lijstje gemaakt met 3 van de beste SUV occasions:

Toyota RAV4

  • Zwakke plekken van de RAV4 zijn de remmen en ophanging, maar deze SUV is verder veel vrij van storingen en andere defecten.
  • Toyota RAV4 rijdt gemiddeld 1 op 13
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €16.950,-

De Toyota RAV4 heeft een plek verdient op de lijst van de beste SUV occasion. Dat komt omdat een SUV vaak last heeft van hoge reparatiekosten. Dat geldt niet voor de Toyota RAV4. Deze SUV gaat nog kilometers mee en is een van de beste occasion keuzes.

Kia Sportage

  • Ideale gezinswagen met een hoge zit.
  • Kia Sportage rijdt gemiddeld 1 op 14,5
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €13.450,-

De Kia Sportage is de ideale auto als je zoekt naar een auto met hoge trekkracht. Ook ziet de Kia Sportage er stoer uit en is het geen auto waarbij je constant bij de garage staat.

Nissan Qashqai

  • Genoeg ruimte voor het hele gezin.
  • Kia Sportage rijdt gemiddeld 1 op 14,5
  • Gemiddelde occasion prijs (Op basis van een benzine uitvoering: 50.000-100.000 km uit 2010/2011): €10.950,-

De Nissan Qashqai is een zeer betrouwbare en moderne wagen. Hij heeft alles wat we verwachten van een Japans automerk.

5. De beste tweedehands auto zonder gedoe gekocht

Je kunt de beste occasion kopen bij de dealer of bij een particulier. Maar wat dacht je van verkoopportalen als wijkopenautos.nl? De beste tweedehands auto koop je tegenwoordig ook bij ons. Het gemak en de veiligheid van een dealer en scherpe prijzen zoals die van een particulier. Bekijk snel het aanbod van beste tweedehands auto's van wijkopenautos.nl!

Auto op het oog? Controleer dan bij wijkopenautos.nl of de vraagprijs eerlijk door de auto taxeren. Kom erachter of de beste tweedehands auto ook een eerlijke prijs heeft.

De beste tweedehands auto kopen bij wijkopenautos.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 5645

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.